Regisztráció és bejelentkezés

Androidos oktatójáték fejlesztése biofeedback alapú keretrendszerre

A tanszéken futó AdaptEd projekt keretein belül folyamatosan fejlesztett keretrendszer már számos elkészült játék és oktatószoftver alapjául szolgál. Ez a keretrendszer képes arra, hogy különböző bioszenzorok, mint például EEG vagy EKG) által küldött adatokat feldolgozva következtetéseket vonjon le a felhasználóról, mint például azt, hogy mennyire figyel, vagy hogy mennyire erőltette meg egy adott feladat. A keretrendszerre épülő alkalmazások ezeket az informciókat felhasználva személyre szabhatják az általuk nyújtott felhasználói élményt.

Az általam fejlesztett alkalmazást a Meixner Alapítvány számára készítem, velük szoros együttműködésben. Az alapítvány többek között kölönböző részképességzavarral küzdő gyerekeket (például diszgráfia, diszkalkulia) egy saját, kidolgozott módszertan segítségével tanít és fejleszt. Az alkalmazás lényege, hogy az ehhez használt típusfeladatokat digitális formában tudják a tanulók megoldani, mivel jelenleg ezek elkészítése renget papírt és emberi munkát igényel.

Az alkalmazás az AdaptEd keretrendszerre épül, amelyből érkező biofeedback adatok segítségével minden egyes tanuló igényeihez tudjuk finomhangolni a feladatok nehézségét és a megoldásokért járó jutalmakat. Munkám során ezen kívül új bioszenzort is csatolok ehhez a keretrendszerhez, hogy ennek bevonásával teljesebb képet kapjak a felhasználóról.

szerző

  • Deáki Soma
    mérnökinformatikus
    nappali

konzulens

  • Dr. Forstner Bertalan
    Docens, Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

helyezés

II. helyezett