Regisztráció és bejelentkezés

Középiskolás TDK


Találd fel a jövőt a Műegyetemen!


Jelentkezz a BME középiskolásoknak meghirdetett Tudományos Diákköri Konferenciájára!

A Műegyetem 2023 őszi Tudományos Diákköri Konferenciáján középiskolások is megmérettethetik tudásukat és bemutathatják kutatási eredményeiket.

A BME minden karának oktatói ajánlottak középiskolás TDK témákat, melyeket megtekinthetsz alább, vagy részletesen elolvashatsz ebben a kiadványban.

Mi a TDK? A TDK, azaz Tudományos Diákkör egy remek lehetőség arra, hogy mélyebben beleásd magad az érdeklődési területedbe. A TDK nem más, mint egy kutatási projekt, melynek kivitelezését konzulens segíti. A kutatási eredményeket egy dolgozatban kell összefoglalni, majd a TDK Konferencián előadni. A résztvevők előadását zsűri értékeli, így a TDK egyben egy verseny is.

Miért jó benne részt venni? Lehetőséged lesz a választott tématerületben elmélyülni és az általad felkért oktatóval (TDK konzulenssel) komolyabb közös kutatómunkát folytatni, ami önmagában is értékes és az egyetemi felvételi során, valamint később a munkaerőpiacon is komoly értékkel bír majd számodra. Azoknak pedig, akik tudományos karriert terveznek, a TDK nyújtja az első lépést önmaguk kipróbálására és a kutatói élet megismerésére.

Hogyan jelentkezhetsz? Minden téma mellett megtalálod a terület műegyetemi szakértőjének nevét és elérhetőségét. A kutatás készítése során az oktató tanáccsal, eligazító javaslatokkal segíti majd a kutatómunkádat. A kiválasztott témád szakértőjét keresd meg emailben és kérd fel témavezetődnek (konzulensednek), valamint másolatban a kozepiskolastdk@bme.hu címre is küldd el a levelet!

Ha többet szeretnél megtudni a TDK-ról nézd meg ezt a videót: Minden, amit a TDK-ról tudni érdemes

Kérdéseidet küldd a kozepiskolastdk@bme.hu címre!

A kiadvány letöltéséhez kattints a képre