Regisztráció és bejelentkezés

Folyamatok mérése és elemzése iPad-en

Folyamatok mérése és elemzése iPad-en

A dolgozatom folyamatok mérésén alapul. A témám a szakmai gyakorlatom során szerzett tapasztalataimra épít. Az egyetemi kurzusokon elsajátított elméleti tudásom egy részét volt szerencsém gyakorlatban alkalmazni. Ez főként folyamatmérés volt, annak talán a legelterjedtebb módján, stopperrel, egy előre elkészített, kinyomtatott mérőlappal. Úgy gondoltam, hogy, ha egy folyamatot mérünk és optimalizálni szeretnénk, akkor ezen feladat elvégzése se legyen idő és energia pazarló. Mivel egy folyamatmérést megfelelően fel kell paraméterezni, majd elemezhető, digitális formába kell konvertálni.

A tanulmány a folyamat mérési feladatot a felmerülésétől az elemzéséig lépésenként dolgozza föl egy iPad-re optimalizált szoftver segítségével. Miután fény derült a mérési feladat pontos céljára, választ kapunk a feladat elvégzési mélységeire vonatkozóan. Ehhez igazítva az alkalmazás által rendelkezésre állított körülmények között lehetőség van a mérés testreszabására. Az applikáció segítségével elvégezhető a mérés, a próba mérések utáni módosítások, elemzések, valamint az eredményeket tartalmazó fájlok megosztása.

Így gyakorlatilag a teljes mérési feladat teljesíthető az alkalmazott mobil eszköz segítségével. Tehát minden automatikusan dokumentált, e mellett az eredmények a mérést végző rendelkezésére állnak strukturált digitális formában, mely alapul szolgálhat további kimutatásokhoz, elemzésekhez.

Véleményem szerint az adott kérdéskör folyamatosan felmerül a versenyhelyzetben lévő termelő és szolgáltató vállalatok körében. Az eljárás segítségével kapott eredmények fontos alapjait képezhetik fejlesztési, optimalizálási kérdéseknek.

Révész János

csatolmány

szerző

  • Révész János
    közlekedésmérnöki
    nappali

konzulens

  • Dr. Bóna Krisztián
    egyetemi docens, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék

helyezés

II. helyezett