Regisztráció és bejelentkezés

Áruszállítás Budapest villamos és HÉV hálózatán

A TDK dolgozat célja egy új city logisztikai koncepción belül a Budapesti kötöttpályás közlekedés teherszállítási lehetőségeinek bemutatása, mind szervezési, mind műszaki szempontból.

A dolgozat első része a jelenlegi budapesti áruterítés problémáit és az ahhoz kapcsolódó környezeti terheléseket ismerteti. Felvázolom és bemutatom a lehetséges rendszer elvi folyamatát.

A dolgozat második részében egy saját felmérésen alapuló műszaki, üzemeltetési megoldást mutatok be a belváros egy kiemelt területére. Bemutatok két lehetséges áru eljutási folyamatot a beszállítótól az igénypontig az új rendszer alkalmazásával. Meghatározom a szükséges szállítási igényeket, az ahhoz kapcsolódó lehetséges járművek és hálózatok alternatíváit, a szükséges üzembiztonsági feltételeket és az iparvágányigényt.

Megvizsgálom a koncepció szükséges beruházási és üzemeltetési költségigényét összetétel szempontjából, majd a lehetséges megtérülési időt behatárolom. Meghatározom a szükséges szabályozásokat, a megtérülést a rendszer bevezetése érdekében.

szerző

  • Mázik Dávid
    közlekedésmérnöki
    nappali

konzulens

  • Dr. Bóna Krisztián
    egyetemi docens, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék

helyezés

III. helyezett