Regisztráció és bejelentkezés

Alkalmazás fejlesztése különböző cikkelemek raktári tárolótéren történő optimális elhelyezéséhez

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésüzemi Tanszékén BSc képzésben végzős hallgató kutatási területe a hagyományos kiszolgálású raktárak tárolóterén történő, több tervezési szempont figyelembevételével kialakított optimális áruelrendezés tervezésének szoftveres támogatása.

A tárolótéri áruelrendezés kiemelt fontosságú a raktári folyamatok tervezése során, hiszen az áruelrendezésből származó anyagmozgatási relációk teljesítményigénye alapvetően határozza meg az operációval kapcsolatos költségeket. A korszerű optimumkeresési eljárások fejlődésével lehetőség nyílik a tervezés során az eltérő tulajdonságokkal rendelkező cikkelemekhez – különböző szempontok figyelembevételével – rendelt tárolótéri lokációk meghatározására. E probléma megoldásához kifejlesztésre kerül egy alkalmazás, amely MS Excel VBA környezetben készül el.

Az elkészülő program használatával a tervezők a tárolótér tervezése során képet kaphatnak a program által javasolt, – bizonyos szempontok szerint – optimálisan kialakított tárolótéri áruelrendezésről.

szerző

  • Fésüs Norbert
    közlekedésmérnöki
    nappali

konzulens

  • Kardos Ádám
    PhD hallgató, Közlekedésüzemi Tanszék

helyezés

I. helyezett