Regisztráció és bejelentkezés

Tömegrendezvények gyalogos mozgásának és áramlásának vizsgálata

Cím: Tömegrendezvények gyalogos mozgásának és áramlásának vizsgálata

Alcím: 2018 Formula 1 Hungaroring nagydíj hétvégéjének gyalogos elemzése

A téma kifejtése a várható eredménnyel:

A tömegrendezvények megközelítése és az azokon belüli mozgás együttesen jelentős terhelést jelentős ad rövid idő alatt a gyalogos hálózaton. A kapacitások meghatározása a látogatók és a rendezők együttes elégedettségét elérve összetett tervezési és üzemeltetési feladat. Cél a mért adatok segítségével meghatározni az adott áramlatok nagyságát.

Feladatok:

• Látogatók egyéni szükségleteinek feltárása és priorizálása és döntéseiket befolyásoló tényezők feltérképezése. A rendezvény környezetéből adódó sajátos problémák azonosítása, azokra adott válaszok elemzése.

• Hálózat feltárása, mozgások mérése. Gráf csúcsok, áramlatok, azonosítása, kategorizálása.

• Információs rendszer tervezése. Hány ponton és milyen irányú információ áramlás történik. Alkalmazott információs technológiák elemzése.

• Az eddig alkalmazott, rövid, közép és hosszútávú beavatkozások, vizsgálata. Lehetséges új beavatkozási pontok, feltárása.

• A kutatás során mérés és adatelemzés végrehajtása (gyalogos követéses, célforgalmi számlálás, főbb gyalogos csomópontok, haladási irányok számszerű becslése.) Forgalom technikai szempont kidolgozása.

A kutatás eredményei a tervezésnél és az üzemeltetés során hasznosítható. Álltalános javaslatok megfogalmazása tömeg rendezvények lebonyolítására vonatkozóan.

szerző

  • Virág András Barnabás
    Közlekedésmérnöki
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Csiszár Csaba
    egyetemi docens, Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszék

helyezés

Jutalom