Regisztráció és bejelentkezés

Modelljármű kormányszervójának áramköri- és irányítástervezése

A Tudományos Diákköri Konferencia dolgozat témája a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében található 1:5 méretarányú agymotoros modellautó kormány szervó motorjának elemzéséről, specifikációjáról, mechanikai átalakításáról, nyáktervezéséről, és végül, de nem utolsó sorban a hardveresen kialakított környezet alapján a program, azaz a megtervezett és modellezett irányítás realizációjáról szól.

A laboratóriumban végzett munka célja egy már korábban megkezdett és alapjaiban megtervezett agymotoros hajtású jármű lehetőségeinek a megismerése és továbbfejlesztése egy lehetséges szabályozás megtervezésével.

A dolgozat során ismertetésre kerülnek a felhasznált eszközök, illetve a jármű szervómotorjával szembeni követelmények is. Megfogalmazásra kerülnek a minőségi kritériumok. A megtervezett kormányszervó segítségével megvalósulhat egy felsőbb szintű irányítás megtervezése is, ami a végső célok egyike és ennek egy modell szintű előtervezése is leírásra kerül.

csatolmány

szerző

 • Baranyi Márk
  járműmérnöki
  nappali

konzulensek

 • Bakos Ádám
  , (külső)
 • Dr. Aradi Szilárd
  egyetemi docens, Közlekedés- és Járműirányítási Tanszék

helyezés

II. helyezett