Regisztráció és bejelentkezés

industREALfood - a fennálló élelmiszerlánc kihívásai

Fogyasztói értékelemek rohamos változásai hatalmas terhet rónak az ezt kiszolgáló élelmiszerláncra. Hogyan tud egy vendéglátó folyamatosan alkalmazkodni mikor bejáratott folyamatai, elvárásai vannak és hogyan tudja ezt egy termelő gazda kiszolgálni amikor ő minimum egy évre előre gondolkodik? Hol csúszik el a kommunikáció és miért nem értik meg egymást valójában a szereplők? Hol működik ez és miért? Van tere hazánkban is a #realfood-nak?

Ezen felvezető kérdések fényében dolgozatom célja a jelenleg fennálló élelmiszerlánc kihívásainak menedzsment szemszögből való közérthető tudatosítása, problémáinak megvilágítása és lehetséges megoldások, jó gyakorlatok javaslata.

Kiemelkedő figyelmet kap a szereplők azonosítása és nehézségeiknek feltárása, a fogyasztói értékelemek változékony megjelenése és hatásai a szereplők mindennapi folyamataira, valamint a szereplők közötti együttműködési lehetőségek tárgyalása. Mindezeket az átláthatóság végett egy pareto-elv szerint kiválasztott három szereplős rövidített láncon minden releváns irányból szemlélve teszem meg.

Feltételezéseimet, meglátásaimat előre meghatározott célzott kérdéssorral végzett interjúkra, a témakörben megjelent publikációkra, irodalomra, valamint a hivatalos statisztikákra, vagy abból létrejött feldolgozott kimutatásokra, kifejtésekre alapozom. Mindezeket termelői szakirányban lévő végzettségem megszerzése során, valamint ebben az iparágban tevékenykedő vállalkozásomnál tapasztaltakkal egészítem ki.

szerző

  • Szűcs Endre
    Műszaki menedzser alapszak BSc
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Kelemen Tamás
    mesteroktató, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék