Regisztráció és bejelentkezés

Marketing a videójátékokban

Egyesek művészetnek, mások csapatsportnak, valakik menedéknek nézik. Sok szülő ki nem állhatja, a marketingesek imád(hat)ják. Kitalálták már mi lehet ez?

A videójátékok piaca folyamatosan növekszik és egyre intenzívebben. Ez a tendencia pedig feltételezhetően tovább fog erősödni.

A kérdés az, hogy a vállalatok ezt a piaci trendet meglovagolják, vagy inkább hagyják elúszni. Ha szeretnék ezt a lehetőséget kiaknázni, akkor hogyan tudják ezt megtenni? Milyen makrókörnyezeti tényezők segíthetik vagy akadályozhatják őket? A marketingesek vajon, hogyan érhetik el ezt az egyébként nehezen elérhető szegmenst? Hogyan változhat meg ennek hatására, a sokak által szeretett szórakoztató médium? Össze lehet-e egyeztetni a játékfejlesztő, a szponzor, no meg a játékos érdekeit? Ha igen, akkor hogyan?

A játékipar rengeteg lehetőséget rejt, dolgozatom e tág kérdéskör további vizsgálatának egy kiindulópontja lehet. Célja, hogy megmutassa az opciókat a fent említett kérdésekre.

A motivációm forrása, amiért nekivágtam a tanulmányozásnak, több elemből áll. De az egyik legfőbb része, hogy megtudjam vajon a termékelhelyezés, illetve az advergaming hatásosak-e, vagy sem.

A kutatásom során elemeztem a makrókörnyezetet, mélyinterjúkat készítettem a szakterület különböző képviselőivel, hogy mélyebben is belelássak az ipar működésébe. Végül, magam is összeállítottam egy kisebb játékot, melynek célja, hogy egy pilot kísérletben megvizsgáljon néhány hipotézist.

szerző

  • Nguyen Van Phu
    Nemzetközi gazdálkodás alapszak BA
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Danó Györgyi
    tanársegéd, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék

helyezés

III. helyezett