Regisztráció és bejelentkezés

Micsoda magamutogatás! - Az online coming out visszhangja

A kibertér megalakulásával az embereknek lehetősége nyílt arra, hogy nyíltan és őszintén kommunikálhassanak egymással, kiálljanak szívügyeik mellett és hasonló gondolkodású, érdeklődésű, vagy világnézetű személyekkel vehessék fel a kapcsolatot. A különböző internetes platformok többek között az LMBTQ közösség tagjainak is egy biztonságos teret nyújthat a feszélyezetlen önkifejezésre, kérdéseik megválaszolására.

Az elmúlt évtizedben egyre népszerűbbé vált az ún. ’coming out’ tartalmak megosztása a közösségi média felületeken, ahol az adott személy nyíltan felvállalja szexuális irányultságát, felfedve az igazi énjét. Annak ellenére, hogy az ilyen jellegű tartalmak közönségspecifikusak, nem csak pozitív visszajelzést kapnak, több esetben kritika vagy bántalmazás is követheti ezek megosztását.

A dolgozat a következő kérdést járja körbe: milyen diskurzusok alakulnak ki az online coming out által? Ennek eszközéül YouTube és TikTok tartalmakat elemzésére kerül sor, melynek során a pozitív és negatív visszajelzések, azok aránya és hosszútávú hatásai állnak a kutatás középpontjában.

szerző

  • Sándor Judit
    Kommunikáció és médiatudomány mesterszak MA
    mesterképzés (MA/MSc), nappali

konzulens

  • Dr. Tófalvy Tamás
    egyetemi docens, Szociológia és Kommunikáció Tanszék

helyezés

III. helyezett