Regisztráció és bejelentkezés

Minőségfejlesztési projekt a 77 Elektronika Kft-nél

A dolgozat során felvetem a 77 Elektronika Kft. egy termékével, a küvettával, kapcsolatban tapasztalt problémákat, majd részletesen kifejtem a gyártástechnológia főbb jellemzőit. Elkészítem a kutatási tervem: téma, cél, időterv, feldolgozás, stb.

A vizsgált probléma, hogy a 2014 nyarán elvégzett párhuzamos síkok közötti vastagsági mérés eredményei alapján a küvettákat a tárban két csoportra oszthatjuk vastagságuk alapján: minden második vékony (25 db) és a többi vastag (25 db), vagy éppen fordítva. Hosszas brainstorming után a cég szakemberei arra jutottak, hogy nagy az esélye, hogy a gyártás során használt két ultrahangos fej működik különbözően, és ezért kapják a két csoportot.

Célom, hogy megismerkedjek a használt technológiákkal, megvizsgáljam a problémát. Többféle vizsgálatot végzek a küvetták különböző paramétereinek mérésére: 3D vastagságmérés, párhuzamos síkok közötti vastagságmérés, fókuszsík mérés. Majd ezek eredményeit összehasonlítom. A 3D mérőgép használata előtt szükséges a gép alkalmasságának felmérése, hiszen ritkán használatos és nem ismeretes vele kapcsolatos R&R eredmény.

Végül lefektetem a további vizsgálatok sorrendjét, a főbb tudnivalókat, terveket.

szerző

  • Surman Vivien
    Műszaki menedzser mesterszak MSc
    mesterképzés (MA/MSc), nappali

konzulens

  • Dr. Topár József
    c.egyetemi docens, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék

helyezés

III. helyezett