Regisztráció és bejelentkezés

Fitness-wellness létesítmények besorolási rendszere (Alcím: Kategóriák és minőségi szintek)

Napjainkban az egészséges életmód egyre nagyobb hangsúlyt kap, az egészségtudatosság folyamatosan javul. E trendek kézenfekvő hatása, hogy mind több és több konditerem, edzőterem, fitness centrum, wellnessközpont és -szálloda nyitja meg kapuit. Sajnos ezek az elnevezések sok esetben nem fedik fel egyértelműen a kínált szolgáltatások körét.

Dolgozatom célja, hogy egy olyan ellenőrzőlistát alkossak meg, amely alapján a különféle szolgáltatók, létesítmények egyértelmű kategóriákba sorolhatók, a kategóriájukon belül pedig minőségi szintjük is definiálható.

Ezen ellenőrzőlista kitöltésének számos pozitív hozadéka lehet. A vevők számára egyértelművé teszi az igénybe vehető szolgáltatások körét és a szolgáltatások minőségi szintjét, így megkönnyíti a választást a különböző lehetőségek közül (gyorsítva a döntési folyamatot). A szolgáltatóknak segít abban, hogy pozicionálják saját magukat a többi szolgáltatóhoz képest és elősegíti a fejlesztendő területek felismerését. Továbbá – nem utolsósorban – azt az üzenetet közvetíti, hogy számukra fontos a vevők hiteles tájékoztatása és igényeik figyelemmel kísérése.

szerző

  • Csehi Réka Anna
    Műszaki menedzser alapszak BSc
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dénes Rita Veronika
    doktoranda, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék