Regisztráció és bejelentkezés

Nők az üzleti életben (német)

A nők mindig is nagyon fontos szerepet játszottak az életben, legyen szó gyermeknevelésről, házvezetésről vagy egy vállalat irányításáról.

Dolgozatomban a dolgozó nők helyzetével foglalkozom, kifejezetten az üzleti életben foglalkoztatott nőkkel. Egészen az 1900-as évek elejéig visszamenően, fontosabb történelmi eseményekre és dátumokra is kitérek, amelyek befolyással voltak a dolgozni vágyó nők helyzetére. Részletesen vizsgálom, hogyan jutottak el a nők a 21. századi dolgozó nő fogalmához.

Dolgozatomban elemzem a nők foglalkoztatásának előnyeit és hátrányait is, illetve azokat a munkaköröket, amelyekben a nők jobban megállják a helyüket, mint a férfiak. A munka-magánélet illetve anya-dolgozó nő szerepek egymás mellett való megférését példákon keresztül tervezem szemléltetni. Bemutatom korunk legbefolyásosabb női vezetőit az üzleti világban.

Úgy vélem, dolgozatomban a 21. században végbemenő férfi-női szerepcserékről is érdemes említést tenni.

Végül össze kívánom hasonlítani különböző országok, mint például Magyarország, a skandináv országok és további európai országok női foglalkoztatottságainak adatait.

szerző

  • Mátrai Barbara
    Nemzetközi gazdálkodás alapszak BA
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Brandt Györgyi
    egyetemi adjunktus, Idegen Nyelvi Központ

helyezés

Nem ért el helyezést