Regisztráció és bejelentkezés

Változtatások menedzselésének értékelése Budapest Főváros Kormányhivatalánál

A dolgozatban tárgyalt fő téma az aktuális változtatások értékelése Budapest Főváros Kormányhivatalánál. A jelenleg zajló változások részei egy 7 éves stratégiának, melyek végső célja a szolgáltató állam létrehozása, azaz a szervezet versenyképessé tétele, így a folyamat egésze sem elhanyagolható.

Első a változások bemutatása és a jelenlegi lépések részletes leírása. A változások értékeléséhez és vizsgálatához felhasznált két módszer a BCG-DICE modell, mely a változás sikerességét jelzi előre, valamint Buono és Kerber megközelítési kérdőíve. A kutatás fontos része a megközelítési kérdőív alkalmazása egy Max Weberi értelemben vett bürokratikus szervezetre, melyhez a kérdőív egyes pontjainak átértelmezésére van szükség.

A vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy apró hiányosságok mellett a változás sikeresnek mondható és megfelelő irányban halad a végcél elérése érdekében. Fő problémák a kommunikáció és a motiváció hiánya a szervezeten belül. Az átalakított kérdőív kimutatta továbbá, hogy a változások tervezett megközelítés szerint zajlanak. Ez a szervezet fejlődését sugallja az utasított változtatásról, mely korábban volt jellemző.

szerző

  • Varga Katalin
    Műszaki menedzser alapszak BSc
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Pataki Béla
    egyetemi docens, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék

helyezés

II. helyezett