Regisztráció és bejelentkezés

Kari hallgatók kultúrafogyasztási szokásai

Dolgozatomban kari hallgatók kultúrafogyasztási szokásait, azon belül is színházfogyasztási szokásait vizsgáltam. Ennek érdekében kérdőívet szerkesztettem, és utána a kapott eredményeket összevetettem országos, illetve színházi adatokkal is.

Többek között arra voltam kíváncsi, hogy a hallgatók milyen gyakran járnak színházba, milyen jegyárat tartanak elfogadhatónak, milyen műfajokat kedvelnek, mi alapján választanak előadást, mennyire nyitottak más színházak előadásaira, illetve milyen egyéb tevékenységeket végeznek szabadidejükben, valamint mennyit költenek ezekre. Ezek alapján a legfontosabbak a színészek személye valamint a színdarab címe és története, továbbá, hogy a legkedveltebb műfajok közé a musical és a vígjáték tartozik.

A továbbiakban két konkrét színházzal kapcsolatban tettem fel kérdéseket a hallgatóknak: a Turay Ida Színházról, valamint a Szkéné Színházról. Elsősorban a látogatottságra voltam kíváncsi, de feltettem különböző egyéb kérdéseket magánszínházról, tájelőadásról, pénzügyi döntésekről, támogatásról, valamint hallgatói (színészi) szerepvállalásról is.

Az elemzés után javaslatokat tettem a színházak „hallgató-barátabb” működésére.

A dolgozatot egy összegzéssel zárom, és kiemelem a legfontosabb eredményeket.

szerző

  • Nemcsák Balázs
    Gazdálkodási és menedzsment alapszak BA
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Szabó Tibor
    egyetemi adjunktus, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék