Regisztráció és bejelentkezés

Felhő alapú információs rendszerek vállalati menedzsment alkalmazása

A felhő alapú információs rendszerek alkalmazása egyre inkább elterjedtebbé válik napjainkban mind általános felhasználó szinten, mind a vállalati gyakorlatban.

Ez a technológia még fejlődőben van és rengeteg kiaknázatlan lehetőséget tartogat. Ennek bizonyítéka, hogy a legnagyobb IT vállalatok (köztük a Google, IBM, Microsoft stb.) új fejlesztései között rendre megjelenik a cloud technológia.

Dolgozatom alap feltevése, hogy a cloud rendszereket, mint technológiai újítást sikeresen alkalmazó vállalatok közelebb kerülnek a TQM vezetési filozófia sikeres megvalósításához. Ez működési szempontból pedig egyértelmű piaci előnyhöz juttatja az ilyen technológiát használókat. Munkámban elemzem a TQM alapelveinek érvényesülését és módszerinek alkalmazását a Cloud technológia által nyújtott lehetőségeivel. E kettő szinergiáinak kihasználására kívánom a figyelmet felhívni.

Ezt a feltevést elemzem olyan vállalatok (Google, Microsoft, Folio Cloud) esettanulmányait alapul véve, melyek sikeresen alkalmazzák az ilyen jellegű technológiát a világ különböző piacain, a legkülönbözőbb szektorokban.

szerző

  • Erdősi Balázs Péter
    műszaki menedzser
    alapszak

konzulens

  • Dr. Topár József
    c.egyetemi docens, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést