Regisztráció és bejelentkezés

Felhasználói igények és preferenciák feltárása egy egyéni edzést támogató sportapplikáció fejlesztéséhez

Egy komplex sportapplikáció megoldás lehet az egészségünk megőrzésének támogatásához a rohanó hétköznapokban, hiszen rugalmas a használata és átfogó információkat nyújt az egészséges életmód és az ehhez kapcsolódó célok eléréséhez vezető úton. Ha a rendszeres testmozgást be tudjuk illeszteni a napi/heti rendünkbe, akkor nem csak a fizikai jóléthez, hanem a lelki egészséghez, lelki egyensúlyhoz is hozzájárul.

Egy applikáció fejlesztésekor elsődleges szempont kell, hogy legyen az, megfeleljen a használhatóság kritériumainak, de ezen túl a felhasználót motiválnia is kell a használatra. Így szakirodalmi kutatásomban foglalkoztam a motiváció fogalomkörével és a módszereivel, kiemelten a játékosítással.

Kutatásomat a jelenleg piacon lévő sportapplikációk megismerésével kezdtem, majd ezek egy típusát, az egyéni edzést támogató applikációkat vizsgáltam meg részletesebben empirikus kutatásom során interjú és kérdőív segítségével.

A kutatás eredményei alapján javaslatokat fogalmaztam meg sportapplikációt fejlesztő startupok és vállalatok részére, hogy hogyan növelhető a felhasználói élmény és hogyan motiválhatók a felhasználók az applikáció hosszantartó használatára.

szerző

  • Schütt Fruzsina
    Gazdálkodási és menedzsment alapszak BA
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Pataki-Bittó Fruzsina
    adjunktus, Ergonómia és Pszichológia Tanszék

helyezés

Jutalom