Regisztráció és bejelentkezés

A Crosslead szervezeti felépítés és megvalósításának lehetőségeinek vizsgálata a Total Quality Management szellemiségében

A dolgozat a Crosslead szervezeti felépítéssel, valamint megvalósíthatóságával, alkalmazhatóságával foglalkozik vállalati környezetben. A Crosslead ugyanis elméletben rendkívül alkalmazható és versenyképes a 21. századi vállalati környezetben, azonban a kivitelezése rejt önmagában néhány veszélyt.

A fent említett szervezeti felépítést ugyanis az Al-Káida szervezeti felépítése, valamint a vele való konfrontáció ihlette. Ezen szervezet sikeressége viszont specifikus adottságaiból következik.

A dolgozatban elemzem az Al-Káida szervezeti felépítésének valamint a Crosslead szervezeti felépítésének lehetséges kulcstényezőit és kritikus pontjait, melyek: a megfelelő küldetés, jövőkép és értékrend kialakítása, a felhatalmazás kérdésköre és különböző vezetői iskolák modelljeinek alkalmazhatósága, a szervezet dolgozóinak képzése és annak kérdései, a dolgozók motivációjának és elkötelezettségének erősítése, és végül az ügyfélszolgálat, valamint az ügyfél szolgálatának filozófiájának fontossága.

Végül kitérek az effektivitás kérdésére is és elemzem, hogy minőségmenedzsment eszközök és filozófiák segíthetnek még fejleszteni a modellt az információ korszakában. Ezen részben kitérek arra, hogy a Total Quality Management, valamint Deming pontjainak adaptálása nélkül a Crosslead megvalósítása elképzelhetetlen. A dolgozat megállapítja, hogy a Crosslead szervezeti felépítés alkalmazása a 21. században szükséges, megvalósítása pedig reális vállalati környezetben is.

szerző

  • Sedlák Richárd
    Gazdálkodási és menedzsment alapszak BA
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Topár József
    c.egyetemi docens, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést