Regisztráció és bejelentkezés

A Kolorádó Fesztivál beléptetési folyamatának szolgáltatásfejlesztése

A Kolorádó Fesztivál beléptetési folyamatának szolgáltatásfejlesztése

A TDK kutatásom témájának megválasztásakor fontos szempont számomra, hogy olyan témát válasszak, amelyhez személyes élményeim és tapasztalataim is kapcsolódnak. Rendkívül érdekesnek és tanulságosnak tartom egy rendezvény lebonyolítását, mivel sokan csak a végeredményt láthatják, miközben egy sikeres rendezvényhez számos összetevő szükséges. Emellett, óriási bosszúságot tud okozni számomra, ha egy esemény szervezése átgondolatlanul zajlik és pont a beléptetési folyamat az a rész, ahol egyszerű módszerekkel sokkal felhasználó-barátibb lehet a folyamat. Ezeket a módszereket szeretném kutatni és tanulmányozni.

A kutatás célja a Kolorádó Fesztivál első napi beléptetési folyamatának a fejlesztése a felhasználó-központúság, a gördülékenység és a hatékonyság növelése érdekében. A Queue Management tudományterület feltárásával vizsgálom a lehetőségeket a szolgáltatásfejlesztésre.

A fesztivál első napján kontextuális interjút készítek az érkező elsődleges felhasználókkal. A véleményüket kérdezem a folyamatról, a zavaró tényezőkről és a fejlesztési javaslatokról. Szintén az első nap a másodlagos felhasználókkal is interjút végzek a fesztivál helyszínén arról, hogy milyen visszatérő problémákkal találkoznak, hogyan kezelik a nehéz helyzeteket és milyen megoldási javaslataik vannak.

A fesztivál második napján retrospektív kérdőíves kutatás segítségével tárom fel a felhasználók elégedettségét és véleményét a beléptetési folyamatra vonatkozóan. Likert-skálán a fő kérdéskörök a gyorsaságra, a kényelemre, a biztonságra és a személyzetre vonatkoznak.

Primer kutatásaim eredményei és a queue menedzsment szakirodalma alapján a Kolorádó Fesztivál szervezőinek fejlesztési javaslatokat fogalmazok meg az első napi beléptetési folyamatra a felhasználó-központúság, a gördülékenység és a hatékonyság növelése érdekében.

szerző

  • Magda Petra Kata
    Műszaki menedzser alapszak BSc
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Kapusy Kata
    doktoranda, Ergonómia és Pszichológia Tanszék

helyezés

III. helyezett