Regisztráció és bejelentkezés

Az értékek változása

A sajtóban megjelenő információ hatására egyre inkább az lehet az érzésünk, hogy növekvő számú terrorcselekménnyel kell számolnunk a mindennapjainkban, így az elmúlt időszakban történt események hatására dolgozatom témájául a terrorizmust választottam.

Először a terrorizmus fogalmát ismertetem, ez adja majd a dolgozatom alapját, s bemutatom a terrorterrorcselekmények különböző típusait (az elkövetési módszer illetve a tevékenység mögötti motiváció szempontjából), múltbeli előfordulásukat és az események hatásait.

Manapság nagy problémát jelent az iszlám vallás szoros összekapcsolása a terrorcselekményekkel, így erre is kitérek majd a munkámban.

A dolgozatom fő részében célom egy olyan modell létrehozása, mely választ ad arra a kérdése, hogy egy egyén milyen úton, fejlődési vonalon jut el a terrorcselekmény elkövetéséig.

Az egyén fejlődésénél figyelembe veszek személyes tulajdonságokat és környezeti változókat is, különös tekintettel a szociális normákra és a vallás jelentőségéről is áttekintést adok.

szerző

  • Képes Petronella
    Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás MA
    mesterképzés (MA/MSc), nappali

konzulens

  • Dr. Meyer Dietmar
    egyetemi tanár, Közgazdaságtan Tanszék

helyezés

II. helyezett