Regisztráció és bejelentkezés

A BME Solar Boat Team, mint zöld innovátor társadalmi és technlógiai hatásai a stakeholderekre

Napjainkban a megújuló energiaforrások felhasználása, továbbá a fenntartható fejlődés, olyan aktuális témakörök, amelyek számos új innováció motivációjaként szolgálnak.

A BME Solar Boat Team a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem versenycsapata, melynek célja egy napenergiával működő, elektromos hajtású hajó megtervezése és kivitelezése. A csapat célját sikeresen teljesítette, hiszen Közép-Európában elsőként sikerült egy ilyen hajó megalkotása. A csapatnál nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy kezdeményezésének a hatására egy olyan infrastruktúra jöjjön létre, amely környezetbarát és felhívja a figyelmet a megújuló energiaforrásokban rejlő innovatív lehetőségekre, ezáltal elősegítve a technológia terjedését.

Milyen hatással van egy ilyen projekt azon célcsoportokra, akik a fenntarthatóság témakörében tapasztalattal rendelkeznek, illetve azokra, akik kevésbé? Vannak-e olyanok, akik jobban érdeklődnek a fenntarthatóság iránt, ha a csapat tevékenységén keresztül ismerkednek meg a témával? Miért vonzó egy ilyen projekt támogatása vezető technológiai cégeknek? Különböző technológiai újítások és ötletek hogyan vándorolnak a BME Solar Boat Team-en keresztül?

Jelen tanulmány arra a kérdésre keresi a választ, hogy ez az innovatív kezdeményezés milyen módokon hasznosul a társadalom számára, illetve, hogy különböző célcsoportok hogyan reagálnak a tevékenységre.

szerzők

 • Czibere Szilárd
  Villamosmérnöki szak, alapképzés
  alapképzés (BA/BSc)
 • Fór Laura Hanna
  Nemzetközi gazdálkodás alapszak BA
  alapképzés (BA/BSc)

konzulens

 • Szőke Tamás
  PhD hallgató, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést