Regisztráció és bejelentkezés

Környezetvédelmi célok vizsgálata Budapest II. kerületében

A II. kerület Buda északi részén terül el, a főváros ötödik legnagyobb területű kerülete. A kerület hegyes-dombos vidéken fekszik és a Budai Tájvédelmi Körzet jelentős hányadát foglalja el. Adottságaiból és értékeiből fakadóan az Önkormányzatnak és a lakóknak is fontos a kerület környezetvédelme.

2015-ben Budapest II. kerületének Önkormányzata Integrált Településfejlesztési Stratégiát fogadott el. A stratégia keretein belül több környezetvédelemhez és klímavédelemhez kapcsolódó célról is döntöttek. Mivel 2020-ban elérkezik az 5 éves felülvizsgálat ideje, így TDK dolgozatomban megvizsgálom, hogy az Önkormányzat környezetvédelmi céljai hogyan alakulnak. Kutatásom során elsődlegesen az Önkormányzat által meghatározott mutatókat fogom felhasználni, és ezekhez a mutatókhoz fogok adatokat keresni. Utánajárok, hogy milyen eredményeket tud már felmutatni a kerület, valamint, hogy a stratégiában megfogalmazott egyéb célok hogyan kapcsolódnak a környezetvédelmi célkitűzésekhez.

A dolgozat végén a különböző fejlesztések alakulásán túl bemutatom, hogy milyen trendek körvonalazódnak ki, és hogy esetleg miben tudna még fejlődni a kerület.

szerző

  • Tóth Márk Gyula
    Környezetmérnöki mesterképzési szak, nappali MSc
    mesterképzés (MA/MSc)

konzulens

  • Dr. Buzási Attila
    tanszékvezető, egyetemi docens, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést