Regisztráció és bejelentkezés

Gondolatok Ernest Hemingway életéről és munkásságáról (orosz)

A lényeg nem a veszteség, hanem a harc…

A dolgozat Ernst Miller Hemingway, a híres amerikai író életével foglalkozik, forrásként a már megjelent életrajzi kutatásokat és az ő műveit használja.

Nemrég egy internetes szavazáson Hemingway több könyve is bekerült a világ minden idők 100 legjobb könyve közé. Az élete és alkotásai is immár legendává váltak. Könyveit mindenki érti, befogadja. A mai napig az egész világon nagy érdeklődés övezi életét és alkotásait. Talán az életét a műveinél is inkább, hiszen a könyveit ismerik, lefordították sok nyelvre a világon, de az élete még mindig legendaként, valódi regényként foglalkoztatja mind a kutatókat, mind az olvasókat. Az életrajzi események ismerete segít az olvasónak jobban megérteni az elbeszéléseit, a kor jellegét, amelyben élt. Az első világháború évei, Párizs a 20-s években, amikor a világ művészetének és kultúrájának központja volt, a jazz korszaka, Amerika és Kuba a nagy gazdasági válság ideje alatt, aztán a polgárháború Spanyolországban, és a második világháború. Ő átélte, és a könyveiben is megtalálhatóak a XX század első felének legfontosabb eseményei Európában és Amerikában, amelyek meghatározzák az időszak jellegét, az emberek gondolkodását, az erkölcsi értékeket. Hemingway a szépirodalom eszközeivel eleveníti meg ezeket az eseményeket az olvasói előtt.

Alkotásainak egyik legértékesebb eleme a stílus. Az író mindig ragaszkodott a realizmushoz, az életrajzi elemekhez. A stílusa a tudósítói munkában fejlődik, lakonikus, dinamikus, pontos, jó ízléssel írja le a természetet – összefogja a XX századi európai és amerikai realista irodalom legjobb hagyományait. Hemingway mindig az aktuális események központjában élt és aktuális témákat választott munkáihoz, ami növeli alkotásai értékét.

szerző

  • Papadopulosz Adriana
    szakfordító- tolmács
    szakirányú továbbképzés

konzulens

  • Sarkadi Nagy Barnáné Zsenya
    Tanár, Idegen Nyelvi Központ

helyezés

Nem ért el helyezést