Regisztráció és bejelentkezés

Fogászati implantációs beavatkozások elemzése valós és potenciális felhasználói körben

TDK dolgozatomban a fogászati implantációs beavatkozások elemzésével foglalkozom a valós és potenciális felhasználók körében. A felmérést elsősorban egy budapesti implantációra szakosodott klinikánál végzem, a Denti Dent Implant Clinic Kft.-nél. Célom a szolgáltatás minőségének teljes körű vizsgálata a már implantátummal rendelkezők tapasztalatainak számbavételével, illetve a klinika kezelés iránti keresletének növelése a potenciáls felhasználók tájékozottságának és igényeinek felmérésével.

Dolgozatom első részében bemutatom a szolgáltatás műszaki sajátosságait, valamint az implantáció területén jellemző legújabb technológiákat. Gazdasági szempontból felmérem, milyen költségeket von maga után a beavatkozás, és foglalkozom a céggel, valamint versenypiaci helyzetével.

Az implantátummal rendelkezők körében egy megelégedettségi felmérést végzek, mely során online és hagyományos kérdőív eredményeire támaszkodom. Egyrészt a klinika által végzett implantációs szolgáltatás minőségét elemzem, másrészt készítek egy kutatást a felhasználói körben, a kezelés elvégzésének helyétől függetlenül. Ennek segítségével össze tudom vetni a klinika szolgáltatásának színvonalát a beavatkozás általánosságban vett színvonalával.

Fókuszcsoportost interjút készítek potenciális felhasználói körben. A kutatás célja, hogy megismerjem a döntés előtt álló felhasználók számára fenn álló anyagi és pszichológiai korlátok, valamint egyéb tényezők befolyásoló hatását.

A megkapott eredmények tanulmányozásával fogok javaslatot tenni a klinika kommunikációjának hatékonyabbá tétele, valamint a kezelés iránti kereslet növelése érdekében.

szerző

  • Orosz Noémi
    Műszaki menedzser alapszak BSc
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Lógó Emma
    docens, Ergonómia és Pszichológia Tanszék

helyezés

Jutalom