Regisztráció és bejelentkezés

A szellemi tulajdonvédelmi formák bemutatása a Gauswheel innovációs folyamatábráján

Dolgozatomban szeretném bemutatni a Gauswheel innovációs folyamatábráján, hogy az ötlet megszületésétől kezdve egészen a használatáig -a termék életútján keresztül- milyen iparjogvédelmi oltalmak merülhetnek fel egy termék védelme érdekében, hogyan lehet az eljárást elindítani, mik a feltételei, hogyan is zajlik ennek a folyamata.

A Gauswheel egy sporteszköz, ami egy gördeszka és egy roller ötvözetére hasonlít a legjobban. Két kereke egy nyomvonalú, az első kis- a második pedig nagy méretű. A nagy keréken található a váz, ezt veszi a felhasználó a lábai közé használat során. Először az egyik lábával áll rá a fellépőre a másikkal pedig hajtja magát, majd ha kellő lendületet szerzett, a másik lábát is ráhelyezheti a fellépőre és síelő mozdulatokkal haladhat tovább.

Továbbá a kutatásomat arról végezném melyek azok az oltalmi formák, amelyekkel a Gauswheel rendelkezik és mely országokban és mik azok, amelyekkel rendelkezniük kellene a márka és a termék védelme érdekében. Illetve ez, hogyan hat ki a cég gazdaságára, mennyire fontos egy sporteszköznél, hogy rendelkezzen valamilyen oltalommal.

szerző

  • Oros Réka
    Műszaki menedzser alapszak BSc
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Jókai Erika
    egyetemi tanársegéd, Ergonómia és Pszichológia Tanszék

helyezés

II. helyezett