Regisztráció és bejelentkezés

Moduláris hangtompító térelválasztó panel

Összefüggő terek esetén, ahol több folyamat zajlik egyszerre, azok összemosódhatnak és/vagy zavaró hatással lehetnek egymásra. A személyek fókuszáltsága csökkenhet, feszültebb légkör alakulhat ki.

Otthoni munkavégzés esetén, ahol nem áll rendelkezésre különálló hely, a munka- és élettér összemosódik. Ennek következtében a személyek demotiválttá és improduktívvá válhatnak.

Irodai környezetnél elveszik a személyes tér, mely feszültséget okozhat.

Kisebb szalonok (pl. szépségszalonok, kozmetikák, masszázs szalonok) esetén gyakori az egybefüggő tér, viszont bizonyos szolgáltatások igénylik az intimebb légkört.

Célunk egy olyan esztétikus kinézetű térelválasztó rendszer tervezése, mely vizuálisan elválaszt és akusztikailag tompít. Elengedhetetlen, hogy a leválasztott tér pszichológiailag komfortos legyen. Lényeges, hogy a terméket egyszerűen össze lehessen állítani, könnyen át lehessen telepíteni, majd használaton kívüli állapotban minimális teret foglaljon el.

Fontos, hogy minimalizáljuk az egyedi elemek számát és a lehető legkevesebb gyártási technológiát alkalmazzuk. Legyen praktikusan csomagolható és szállításkor hatékonyan rakatolható.

Kulcsfontosságú, hogy magánszemélyek számára elérhető legyen piacilag versenyképes áron. Lényeges a moduláris kialakítás, valamint az utólagos bővíthetőség és módosíthatóság, így a termékrendszer szélesebb körben értékesíthetővé válik.

szerzők

 • Lovas Alex
  Ipari termék- és formatervezői alapszak (BSc)
  alapképzés (BA/BSc)
 • Mészáros Sándor Dániel
  Ipari termék- és formatervezői alapszak (BSc)
  alapképzés (BA/BSc)

konzulens

 • Varga András
  mesteroktató, Gép- és Terméktervezés Tanszék