Regisztráció és bejelentkezés

Process confirmation sheet elemzés

Process confirmation sheet elemzés

Nemes-Károly István BSc III. évfolyam

e-mail: istvannemeskaroly@gmail.com

Konzulens: Erdődi István, Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék

e-mail: ierdodi@hds.bme.hu

Dolgozatom témája a „Process confirmation sheet”-ek elemzése, kiértékelése és mindezek végén konstruktív javaslatok megalkotása a rendszer fejlesztésével, hatékonyabbá tételével kapcsolatosan.

A „Process confirmation sheet”-ek a „Project & Performance Management (PPM)” rendszer részét képezik. Ezen belül is a minőségbiztosításban játszanak szerepet, ahol a „Process confirmation (PC)” nagyon fontos feladatot tölt be. A PC rendszer egyik alappillérét képezik a „Process confirmation sheet”-ek. Ezek az általam vizsgált „sheet”-ek a repülésben, valamint a repülőgép iparban elterjedtek, mivel segítségükkel biztosítható a folyamatok és rendszerek gyors, precíz és szisztematikus átvizsgálása, nyomon követése.

Vizsgálatomat a „Lufthansa Technik Budapest” cégnél végeztem, mely során 2,5 év adatait értékeltem ki. A „Process confirmation sheet”-eket meghatározott időnként, meghatározott személyek vezették. Mivel ezen információk papír alapon léteztek, ezért az elemzés előtt digitalizálnom kellett az adatokat. Ezt úgy kellett tennem, hogy később ezen adattáblák bővíthetőek, kiegészíthetőek és módosíthatóak legyenek. Majd ki kellett értékelnem az adatokat, mely során tendenciákat kellett találnom és fel kellett tárnom a legproblémásabb területeket. Vizsgálnom kellett, hogy ezen területek mennyi energiaráfordítással fejleszthetőek. Ki kellett térnem vizsgálatom során a „Process confirmation sheet”-eket párhuzamosan kitöltők közötti ellentmondásokra és ezen redundáns vizsgálatok szükségességére. Végezetül pedig javaslatot kellett megfogalmaznom a „Process confirmation sheet”-ek fejlesztésével, valamint a „Process confirmation” rendszer hatékonyabbá, egyszerűbbé és gyorsabbá tételével kapcsolatosan.

Irodalom:

ONE Production Sistem: Project Sponsor: Thomas Rückert, VP WM, Project Owner: Stephan Drewes, CEO MLA

Műszaki és gazdasági adatok elemzése: Varga Roxána, Till Sára, 2016

szerző

  • Nemes-Károly István
    Gépészmérnöki alapszak (BSc)
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Erdődi István
    tanszéki mérnök, Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék

helyezés

Jutalom