Regisztráció és bejelentkezés

Hexagon

HEXAGON

csomag/rendszer/ kijelölés/újraélesztés/kiindulópont/brand

A Somló vizuális arculatának megalkotása

A Somló közönsége többrétegű, sokszínű. Egyrészt a jó minőségű borok, másrészt a természeti adottságai és a történelmi múltja miatt vonzó lehet a természetjáróknak és az idelátogatóknak. A rétegek nem különülnek egymástól, összefonódhatnak, de ehhez az szükséges, hogy legyen egy megfelelő infrastruktúrája, arculata a hegynek, ami egységbe foglalja az elfeledett értékeket, és közelebb hozza a tanúhegyet a látogatókhoz.

A hegy második vulkánkitörése által létrejött egy természet adta határvonal, ami elkülöníti az alsó beépített, lakott, művelt részt a felső, erdős, természet által uralt területektől. Mi az utóbbival szeretnénk foglalkozni, apróbb beavatkozásokkal minőségivé, emlékezetessé tenni az élményt az érdeklődők számára.

Mindezt azzal szeretnénk elérni, hogy egy átgondolt, egységes rendszerbe foglaljuk a már meglévő, kissé megkopott értékeket, illetve a kevésbé szembetűnő, rejtett sajátosságokra ráirányítsuk a figyelmet, ezzel egy helyi brandet hoznánk létre.

Mint minden rendszernek, ennek is szükség van egy kiinduló alappontra. Mi ezt egy erre alkalmas tisztáson, egy kiépített táborhelynek képzeltük el, ahonnan kezdve fűznénk egymás után az állomásokat, ami magába foglalja a kilátópontokat, rompincéket, tanösvényt, várat és a hegy geológiai sajátosságait.

Ezeket a pontokat olyan értékekkel ruháznánk fel, am idevonzza az embereket. A táborhelyhez kapcsolódóan kis beavatkozások segítségével tennénk jobban használhatóvá és kihasználhatóvá a hegyet. Így a kirándulók az igazán fontos helyszíneken tölthetik el szabadidejüket.

Célunk tehát a régi felelevenítése, és a meglévő dolgok hiányosságának kipótlása. Létrehozni a különböző érdeklődésű rétegek számára a megfelelő csomagot, amit kibontva a Somló szépségeit, különlegességeit fedezhetik fel.

előkép: Borterasz és Venyige Spa, Eger, Almagyar, Gereben Péter, Marián Balázs /2014/

csatolmány

szerzők

 • Huszár Tamara
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés
 • Kalmár Dorina
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés
 • Tóth Annamária
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés
 • Kalász Dóra
  Építészmérnöki nappali alapképzés (BSc)
  alapképzés (BA/BSc)

konzulensek

 • Dr. Vasáros Zsolt
  egyetemi docens, Exploratív Építészeti Tanszék
 • Somlai Anikó
  Építészmérnök, Narmer Építészeti Stúdió Bt. (külső)