Regisztráció és bejelentkezés

Városi vizek

Városi vizek

A kutatás tárgya a városokban kialakult, illetve kialakított vízfelületek funkcionális előnyei a társadalom számára. Ezt a témát vizsgálom a történeti és a modern kori példák elemzésével annak érdekében, hogy a jövőben jobb megoldások születhessenek.

Azt kutatom, hogy a városokban található vízfelületek milyen módon befolyásolják a környezetüket, és milyen pozitív hatást gyakorolnak a város adott részeire. Sok probléma merül fel a lakókörnyezetünkben, amelyek megoldásában segítséget fog nyújtani, ha képesek leszünk funkcionálisan használni a vízfelületeket. Így az esővíz elvezetésen, a globális klímaváltozáson de akár a szmogos környékeken is tudnunk majd segíteni. A probléma minden városban jelen van így, a tanulmányi munka során közelebb tudunk kerülni ahhoz, hogy ezeket a problémákat, ha nem is teljesen megoldjuk, de segítsük az előre haladásukat, ami így nagy léptékben lesz benyomással a környezetünkre. A TDK végére odáig fogok eljutni, hogy tudok segíteni azoknak, akik hasonló megoldásokban gondolkodnak és lehetőleg új elemét fedezem fel a területnek.

A cél az, hogy a rendelkezésre álló anyagok megvizsgálásával egy összesített eredmény szülessen, ami alapján meg tudjuk mondani, hogy miért éri meg vízfelületetekben gondolkodni a városokon belül.

Forrás:

Rivers and lakes in Euroian cities

https://www.met.hu/eghajlat/fold_eghajlata/elmult_evezred_eghajlata/

szerző

 • Endrédi Ádám
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés

konzulensek

 • Wettstein Domonkos
  egyetemi adjunktus, Urbanisztika Tanszék
 • Dr. Hegyi Dezső
  egy docens, Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést