Regisztráció és bejelentkezés

a BOX

a BOX

Budapest arculatának markáns elemei az elmúlt korszak emlékei. Irodaházak, melyek gyakran befejezetlenek maradtak, üres csontvázként merednek kiemelt frekventáltságú telkeken. Ezek az építmények nemcsak kihasználatlanul állnak, de sivárságukkal egész városrészeket deprimálnak.

Kortársaink számára tervezünk egy, maximum két személyes, teljes felszereltségű lakóhelyet. A generáció életviteléhez legjobban igazodó környezetet keresve jutottunk el a budapesti szellemépületek világába.

Megközelíthetőségük, közvetlen környezetük jó hátteret nyújt a rugalmas életvitelhez. A beépítés kihasználtsága teszi alkalmassá a modern élet színhelyévé.

A torzók nagy szintméretéből, a vasbetonszerkezet jellemző, egyszerű struktúrájából következően szabadon formálható, neutrális terekhez jutunk.

Ezen szellemben felértékelve az efféle szerkezeteket, pozitív hatást jelenthetnek a város fejlődőképes arculatára nézve.

A vázat ideális, semleges alapnak tekintjük, és ebbe modulszerűen helyezzük bele a kisebb lakóegységeket. Ezáltal egy izgalmas formát teremtünk, melyben az egységek a helyhez tapadva egyedi szövetet hoznak létre. Az elhagyott keret fokozatosan telik meg élettel. Az egyes lakóboxok közti térköz, az épített zöld környezet illetve a szomszédok távolsága elősegíti az intimitás megtartását.

Fenntartva a további bővítés lehetőségét a projektünk csak egy egységre terjed ki, melynek a jövőbeni folytatásának csak az emberi képzelet szab határt.

„A külső szelíd, már-már névtelen. Mégis – váratlanul és alkalomszerűen – élesen előlép, mint részlet egy életlen tájképből. Valaki átvezet a terein. Tovasuhanunk.”

(Alvaro Siza)

csatolmány

szerzők

 • Dombrovszky Zsófia
  építészmérnök
  nappali
 • Font Izolda
  építészmérnök
  nappali
 • Iván Kata
  építészmérnök
  nappali
 • Vass Csilla
  építészmérnök
  nappali

konzulens

 • Dr. Varga Tamás
  egyetemi docens, Lakóépülettervezési Tanszék