Regisztráció és bejelentkezés

bázis

Erdélyben, Mikházán járunk. A tanító és a kántor háza jelentik a programunk központját. A cél a közelben talált római kori határvonal és a közösség összefogása, beintegrálása a közelmúltban történt kulturális kezdeményezésekbe. Olyan módon szeretnénk kiállítani az itt feltárt értékeket, hogy megteremtjük a lehetőséget a megérkezésre és itt maradásra. A falu itt látja vendégül az idegeneket.

A bázis fogalma a befogadást és az összegyűjtést jelképezi. A programunk célja a feltárt és meglévő értékek megismerésének segítése az ide látogatók számára. Egy olyan folyamatot képzeltünk el, ami hosszútávon valósítja meg a falu kulturális törekvéseit. A helyiek szeretnének beindítani egy olyan eseménysorozatot, ami később akár egy több héten át tartó felfrissülést biztosít az itteni közösségi életnek. A projektünk ennek fogja képezni a bázisát.

Az építkezés megvalósítását úgy képzeltük el, hogy az itt lakók segítségével az itt hozzáférhető anyagokkal dolgoznánk. A meglévő épületeket új funkciókkal bővítjük, és építészeti párhuzamok mentén kortárs módon egészítjük ki . Fontos szempontnak tartjuk, hogy a BÁZIS az év többi részében is ugyanúgy használható legyen, ne csak egy egy hétig tartó „fesztiválépületként” üzemeljen. Így a funkciónak egyszerre kéne ellátnia egy áltagos kisfalu, egy művészeti fesztivál, vagy egy nyári tábor igényeit.

Egy szállásadó helyet, egy bázist szeretnénk létrehozni a meglévő épületek által közvetített identitás alapján. Nem célunk a program teljes kifejtése a funkciók szintjén, hanem szeretnénk egy olyan helyet megalkotni, ahonnan többféle elképzelés többféle irányba kifuthat a jövőbeli használói igények függvényében.

szerzők

 • Vizi Kata Veronika
  építészmérnök
  nappali
 • Hulesch Máté
  építészmérnök
  nappali
 • Kádár Sebestyén Énok
  építészmérnök
  nappali
 • Rádler Luca
  építészmérnök
  nappali

konzulens

 • Dr. Vasáros Zsolt
  egyetemi docens, Exploratív Építészeti Tanszék