Regisztráció és bejelentkezés

Rádhangolva

Napjainkban egyre fontosabb kérdéssé válik a hátrányos helyzetű emberek sorsa. A Szimfónia Program egy olyan kezdeményezés, ami a nehéz helyzetben élő fiatalok és családjuk megsegítését tűzte ki célul. Az El Sistema módszert vették alapul, ahol a tanárok közös zenélésre tanítják a gyerekeket, miközben ők egymástól és egymás által is tanulhatnak. A zenei élményen túl, a program fő célja, hogy egy közösség részévé váljanak és annak hasznos tagjai legyenek. Számukra ez esélyt ad a saját jövőjük tudatos formálására.

A Szimfónia Program egyik székhelye a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, amely a diósgyőri vasgyár területén található. Ez a térség a monarchia idején élte fénykorát, azonban a gyárak bezárásával és a munkahelyek megszűnésével hanyatlásnak indult. Erre a helyzetre próbálnak ma is megoldást találni, ezért jött itt létre a Szimfónia program.

A célunk egy olyan Zene Pavilon tervezése, ahol megfelelő környezetet biztosítunk a zene oktatásához és a kisebb fellépésekhez. A hagyományos tantermi keretek közül kilépve, barátságos és otthonos légkört szeretnénk teremteni. Az épületünk tereiben megjelenítjük ugyanazt az alapelvet, amit a Szimfónia Program képvisel. A pavilon emiatt nem csupán a zenei gyakorlásnak, hanem a közösség építésnek is a helyszíne lenne. Ezt olyan terek megvalósításával szeretnénk elérni, ami a gyerekek játékosságára, mozgás igényeire összpontosít.

szerzők

 • Jancsovics Dorottya
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés
 • Urbánszki Tímea
  Építészmérnöki nappali alapképzés (BSc)
  alapképzés (BA/BSc)

konzulens

 • Vincze László
  egyetemi docens, Lakóépülettervezési Tanszék

helyezés

III. helyezett