Regisztráció és bejelentkezés

Szemétből a komfortzónánkba

Szemétből a komfortzónánkba

Fogyasztói társadalom révén, egyre csak halmozzuk fel a szemetet magunk körül. Felmerül a kérdés, hogy ha nem teszünk semmit mindannyian ez ellen, lesz-e egyáltalán értelme nyaralókat tervezni a következő évtizedekben, évszázadokban, ha úgy is elpusztítjuk azt ahová nyaralni mennénk?

Egy lépést megtéve a folyamat megállítása érdekében, megkerülöm a kérdést, és azt mondom már most tervezzünk olyan nyaralókat, melyek újrahasznosított anyagból készülnek. Az én témám próbál megfelelő komfortot teremteni abból, amit pont azért dobtunk ki, mert már haszontalan volt, nem járult hozzá a „komfortunkhoz”.

A nyaralók egy időszakos megpihenést, kikapcsolódást kínálnak az embereknek. Kinézete, elhelyezkedése ízlés kérdése. Ezért egy olyan nyaralón dolgozom, mely minden helyen megállja a helyé, alkalmazkodik a család strukturális változásaihoz.

Az újrahasznosított termékek, „blokkok” modularitását kihasználva lesz az épület, egy gyorsan és egyszerűen felépíthető téregység. A külső egy viszonylag fix, tervező által megnevezett teret hoz létre, de a belső még is kedv szerint személyre szabható. Mindezt úgy, hogy a felesleges tereknek búcsút mondunk és minden részletnek értelme lesz a házban.

szerző

  • László Giricz Ifj.
    Építészmérnöki nappali alapképzés (BSc)
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dankó Zsófia
    egyetemi adjunktus, Lakóépülettervezési Tanszék

helyezés

III. helyezett