Regisztráció és bejelentkezés

Természetesen - Jelenlét a megtörtségben

Természetesség, ahogy a Máltai szeretetszolgálat megtalál, felkarol, kézen fog, vezet. Folyamatos jelenlétével biztos támaszt nyújt bárkinek, aki hozzá fordul. Célt ad, reményt kínál, jövőt teremt. Ez az a szellemi alap, melyre építkezünk.

Természetközeli helyszínünk a Budai hegyekben, a Mária zarándokút vonalán található. A kápolna tenyérnyi területét a főút, a Filmarchívum üzemi épülete és az egyre sűrűsödő zöld keretezi. Az emelvényre helyezett épület a városi nyüzsgéstől, zajtól való elemelkedést sugallja.

Természetes és otthonos. Bár az épület fénye megkopott, beborította a korom, mégis bensőséges hangulatot áraszt. Célunk ennek megőrzése és a kápolna befogadó, nappali téri jellegének erősítése, melyben a különböző közösségek családiasan együtt lehetnek.

Természetesen viselkedni egyszerű építészeti eszközökkel. Megtalálni a problémákat, helyi megoldást keresni. A megtörtségbe, az omladozásba is belehelyezkedni és észrevenni a szépet. Minden építészeti beavatkozás arra keresi a választ, hogyan tudunk lehajolni, meglátni az értéket, a személyes történetet és hogyan tudunk továbbmenni, lépésről-lépésre haladva egy megálmodott jövő felé.

csatolmány

szerzők

 • Örökös-Tóth Eszter
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés
 • Hoffmann Eszter Klára
  Építészmérnöki mesterképzési szak osztatlan
  egységes, osztatlan képzés

konzulens

 • Dr. Kemes Balázs
  egyetemi adjunktus, Középülettervezési Tanszék