Regisztráció és bejelentkezés

A Jövő Háza

Lakóépület-tervezés 20 millió forintból, ez a projekt címe, amire pályázunk. Ahogy azt a cím is takarja, egy viszonylag alacsony anyagárú lakó épületet tervezünk, ennek a problémának a megoldásához kell kreatívnak lenni. Természetesen több módon is el lehet érni ezt az ár szintet, de, hogy igazán praktikus épület legyen, a tér legmegfelelőbb kihasználásával, megfelelő szerkezet és anyagválasztással, meg kell találni a legodaillőbb kompozíciót, ezzel lesz tökéletes a jövő háza.

Egy olyan házat szeretnénk tervezni, ami mintát ad egy épület sémára, egy olyan épületére ami talán tömeggyártásra kerül, mind anyagi, mind esztétikai előnyei miatt.

Habár megvan az anyagi korlát, ezt sem a tér zavaró mennyiségű csökkentésével, sem az esztétika romlásával, sem pedig a lakhatóság vagy a komfort érzés veszélyeztetésével nem engedjük ellensúlyozni. Ha összeáll minden, egy olyan építésre kész épületet mutatunk be, ami tartalmazza a többi épület funkcióját, tehát semmivel se lesz lemaradva mögöttük. A jövő embereinek egy egyszerű, gyorsan felépíthető, alacsony költségvetésű ház kell, ami hidat emel a modern világ és a természet közé.

Ezt tűztük mi célul és ezekkel a gondolatokkal állunk neki a munkának.

szerzők

 • Nagy László
  építészmérnök
  nappali
 • Magyar József
  építészmérnök
  nappali

konzulensek

 • Dr. Kolossa József
  adjunktus, Lakóépülettervezési Tanszék
 • Hild György
  , (külső)