Regisztráció és bejelentkezés

Okosotthon Rendszerek Összehasonlítása

Összefoglaló

Az elmúlt években egyre több háztartásban jelentek meg okos eszközök. Emiatt a technológia odáig fejlődött, hogy megszületett az okos otthon fogalma, melyet egyre többen használnak ingatlanjaikban. Az okos otthon kezdetben még nem volt kimondottan fejlett, eleinte csak távirányitókkal lehetet irányítani az intelligens otthonunkat. A világ gyors fejlődése azonban lehetővé teszi, hogy manapság, már irányíthatjuk smart home rendszerünket szinte bármilyen okos eszközünkkel, illetve bizonyos esetekben hangvezérléssel vagy nonverbális kommunikáció segítségével is.

Dolgozatomban összeszedem mindazon smart home rendszereket, amelyeket egy okos otthon építése során érdemes megemlíteni és ezeket a rendszerek összehasonlítom. Ezzel a célom, hogy segítsek azoknak, akik éppen okos otthont szeretnének tervezni vagy építeni maguknak, de nem tudják milyen rendszerrel dolgozzanak.

Dolgozatomat több szempont alapján fogom kialakítani és minden egyes okos otthon rendszernek megnézem az előnyét és a hátrányát is. Majd ezt követően összefoglalom, hogy én hogyan definiálom a tökéletes okos otthont.

csatolmány

szerző

  • Skrován Lilla
    Villamosmérnöki szak, alapképzés
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Barbarics Tamás
    egyetemi docens, Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

helyezés

Jutalom