Regisztráció és bejelentkezés

Egy projektfeladat életciklusa: egy kisváros energiatárolási stratégiájának megtervezése

Az energiatárolás egy sokrétű tudományterület, s mivel az energiatárolók felhasználási köre a lakossági fogyasztók elektronikai eszközeitől kezdve az ipari fogyasztók szünetmentes energiaellátásán át a rendszerirányítók számára a feszültség- illetve frekvenciastabilitás megőrzése érdekében való alkalmazásáig terjed. Ezen széles spektrum egy részére fókuszált a 4th Summer Academy on Energy nemzetközi nyári egyetem, melynek szervezőcsapatának jómagam is tagja voltam.

A nyári egyetem az energiatárolásról szóló számos előadása, illetve üzemlátogatása mellett magában foglalt egy projektfeladatot is, mely során a résztvevőknek csapatokba rendezve kellett végig haladniuk egy kisváros (Energycity) energiatárolási stratégiájának tervezésén, számos kérdést megválaszolva mindössze öt nap alatt.

Dolgozatomban – mint a már említett feladat megalkotója – szeretném ismertetni egy ilyen projektfeladat összeállításának, dokumentálásának részletes folyamatát a gondolattól a kész feladatra érkezett megoldások kiértékeléséig. Kiértékelem a résztvevők megoldásait, prezentációit, figyelembe véve az interdiszciplináris tudományterületekről érkező résztvevők szemléletének, valamint gondolkodásmódjának ráhatását a feladat megközelítésére.

szerző

 • Hadar Ádám
  Villamosmérnöki szak, alapképzés
  alapképzés (BA/BSc)

konzulensek

 • Táczi István
  Doktorandusz, Villamos Energetika Tanszék
 • Horváthné Pálinkás Magdolna
  tanársegéd, Idegen Nyelvi Központ