Regisztráció és bejelentkezés

Hatékony és automatikus programozás oktatást támogató rendszer

Az egyetemi oktatásban komoly problémát jelent a hallgatók által készített feladatmegoldások értékelése. A hatalmas mennyiségű beadott feladat kézi javítása sok időt von el az oktatástól, így gyakorlatilag mindenhol megfigyelhető azon törekvés, hogy a javító-értékelő munkát minél nagyobb mértékben automatizálják. A BME Villamosmérnöki és Informatikai karán a német nyelvű mérnökképzésen oktatott Programozás alapjai 1 és 2 tárgyakból már évek óta hetente kiadott házi feladatok segítik a hallgatók tanulását, így itt is régen megjelent ez az igény.

A fejlesztés során ezen házi feladatok, amelyeket sok ideig az oktatók kézzel ellenőriztek, kezelésének és javításának automatizálása volt a cél, hogy minél több emberi munkát a gép végezzen el. Az elkészült rendszerben lehetséges a házi feladatok kezelése és a feladatokhoz kötődő jogosultságok finomhangolása is. A feltöltött feladatmegoldások közül a rendszer képes felismerni a másolt megoldásokat, és automatikusan tesztelni és eldönteni, hogy helyesek-e.

A hallgatók így gyorsabban kapnak visszajelzést a munkájuk helyességéről, míg oktatói részről csak a ténylegesen helyes munkák kézi jóváhagyására redukálható az elvégzendő munka. Az eddigi visszajelzések (mind hallgatói, mind oktatói) szerint is sokat segít az elkészült környezet hallgatóinknak a programozás gyakorlásában és a kötelező feladatok beadásában. A rendszer egy kényelmes platformot biztosít jelenleg a C és C++ programnyelveken való programozás gyakorlására, de a moduláris felépítésnek köszönhetően könnyen bővíthető további programozási nyelvekkel is.

szerzők

 • Salyámosy András Gyula
  Mérnök informatikus szak, alapképzés
  alapképzés (BA/BSc)
 • Sári László
  Mérnök informatikus szak, alapképzés
  alapképzés (BA/BSc)

konzulensek

 • Dr. Csuka Barna
  adjunktus, Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék
 • Dr. Kollár Zsolt
  Egyetemi docens, Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

helyezés

Morgan Stanley III. helyezett