Biokémia és Biotechnológia
hol és mikor
2022. november 15. (kedd) 8:15
CH. 201.
elnök
-
Salgó András Dr.
Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
titkár
-
Buda Kata
doktoráns -
Feigl Viktória Dr.
egyetemi adjunktus , Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék -
tagok
-
Ballagi András Dr.
Dr. Pungor Ernő családja I. helyezett
Raman spektroszkópia alapú dinamikus tápanyagadagolási stratégiák kifejlesztése antitesttermelő emlőssejtes tenyészetekben
Szerző: Hajdú Dorottya Katalin
Konzulensek: Dr. Hirsch Edit (SZKT), Domján Júlia (SZKT)
MOL Nyrt. I. helyezett
Hatóanyagok permeabilitási viszonyainak vizsgálata eltérő lipidösszetételű természetes lipidkivonat alapú membránokon
Szerző: Dékány Gergely
Konzulensek: Vincze Anna (KKFT), Dr. Balogh György Tibor (Richter Gedeon Nyrt. Vegyészeti Gyár)
Varga József Alapítvány I. helyezett
A humán transzmembrán fehérje szerkezeti tér vizsgálata a TmAlphaFold adatbázis felhasználásával
Szerző: Jambrich Márton András
Konzulens: Dr. Dobson László (European Molecular Biology Laboratory)
II. helyezett
Organikus és konvencionális körülmények között termesztett búzák részletes vizsgálata
Szerző: Szilágyi Virág Róza
Konzulensek: Dr. Tömösközi Sándor (ABÉT), Schall Eszter (ABÉT)
II. helyezett
Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata
Szerző: Szajkó Milda Blanka
Konzulensek: Dr. Tömösközi Sándor (ABÉT), Juhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia (ABÉT)
III. helyezett
Egyidejű többszínű fluoreszcens jelölés optimalizálása fehérjestruktúrák vizsgálatára
Szerző: Biró Adrienn
Konzulens: Dr. Németh Krisztina (Természettudományi Kutatóközpont)
III. helyezett
A 4-nitrokinolin 1-oxid mutagenikus hatásának vizsgálata sejttenyészetben
Szerző: Engel Botond
Konzulensek: Dr. Németh Eszter (Természettudományi Kutatóközpont, Enzimológiai Intézet), Dr. Szüts Dávid (ABÉT)
III. helyezett
Egy érzékeny, UdgX-alapú uracil-DNS detektálás fejlesztése különböző organizmusokból származó, alacsony uraciltartalmú genomi DNS mintákon.
Szerző: Bukovszki Laura
Konzulens: Dr. Békési Angéla (ABÉT)
III. helyezett
Pollenminták és -frakciók vizsgálata közeli és középinfravörös spektroszkópiával
Szerző: Madács Ágnes
Konzulensek: Dr. Gergely Szilveszter (ABÉT), Slezsák János (ABÉT)
Jutalom
Fermentációs folyamatok hatásának vizsgálata rozs glutén és FODMAP összetételére
Szerző: Tóth Tímea
Konzulensek: Dr. Kormosné Bugyi Zsuzsanna (ABÉT), Dr. Tömösközi Sándor (ABÉT)
Jutalom
A dUTPáz enzim élettani hatásának vizsgálata CRISPR bázisszerkesztő módszerrel eukarióta sejteken
Szerző: Tóth Otília
Konzulens: Dr. Vértessy G. Beáta (ABÉT)
Jutalom
Tönkölybúza (Triticum spelta) és egyéb régi búza genotípusok összetételének és technológiai tulajdonságainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal (Triticum aestivum)
Szerzők: Csák Anna, Pisch Barnabás
Konzulensek: Dr. Tömösközi Sándor (ABÉT), Dr. Németh Renáta (ABÉT), Jaksics Edina (ABÉT)
Jutalom
Fermentációs kísérletek az alginit ásvány kozmetikai célú felhasználására
Szerző: Papp Tímea
Konzulens: Dr. Németh Áron (ABÉT)