Regisztráció és bejelentkezés

Sarzs szám követés technikai megoldása a QAD Enterprise Applications intergált vállalatirányítási rendszerben

QAD Enterprise Applications vállalatirányítási rendszert ismertetem dolgozatom elején, melyet 2007-ben a QAD MFG/PRO utódjaként mutattak be. Funkcióját és felépítését részletesen kifejtem majd használatát és lehetőségeit tárom fel. Célkitűzésem, hogy olyan szinten megismertessem az integrált vállalatirányítási rendszert, hogy annak alaplogikája elsajátíthatóvá váljon, valamint kitérek az adatok tárolásával kapcsolatos tudnivalókra is.

Következő lépésben megvizsgálom, hogy gyártó cégek életében mikor merül fel az igény a sarzs szám használatára, miért válik szükségessé számukra a termék visszakövethetősége. Az egyes üzleti folyamatokban hol és milyen mértékben szükséges a LOT szám beépítése. Felkutatom, hogy hol alakulnak/alakulhatnak ki konfliktusok.

Egy kiválasztott gyártó cég konkrét esetét felgöngyölöm, mely a késztermékük kiszállításától visszafelé a szerkezeti felépítésen keresztül a felhasznált anyagokon és ráfordított munkákon át az alapanyagok beszerzéséig tart. Válaszolok, hogy milyen igények merültek fel folyamatuk során, mit szeretnének gyorsítani vagy változtatni az információ áramlásukon, mit várnak el a már meglévő QAD vállalatirányítási rendszerüktől.

A bemutatott konkrét igények megoldásait és az ISYS-ON Informatikai Tanácsadó Kft. által megvalósult testreszabásokat a QAD rendszerben kifejtem. A felmerülő feladatokkal szemben prezentálom a megoldási lehetőségek tárházát. Valamint biztosítom, hogy a folyamat adathamisítás ellen is védjen, ezzel a megtartva, hogy a hitelesség minden esetben fennmaradjon.

Dolgozatom zárásaként összefoglalom, hogy miért érdemes az egyes cégeknek a sarzs szám követést megfontolniuk, miért éri meg, milyen előnyeik esetleg hátrányaik származhatnak belőle és milyen további lépéseket tehetnek.

csatolmány

szerző

  • Kerekes Sarolta
    logisztikai mérnöki
    nappali

konzulens

  • Dr. Tokodi Jenő
    egy. adjunktus, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék

helyezés

Jutalom