Regisztráció és bejelentkezés

Drónok integrációs lehetőségeinek vizsgálata a dokumentumok kézbesítési folyamataiba

A BME KJK karán belüli a dokumentumáramlás lassú, átláthatatlan és visszakövethetetlen. Ennek a problémának a megoldására lehet egy lehetőség az autonóm drónokkal való dokumentum szállítás.

A drónok használatával az ember kivehető a folyamatokból, mely a legtöbb hibát és tévedést okozza, így a rendszer működése kevesebb hibával hatékonyabb lesz és számos veszteséget eliminálnánk belőle.

A drónokkal egy nap nemcsak 2 körjárat lenne lehetséges, hanem kérés szerint képesek, akár pár percen belül az igénypontoknál lenni, ezzel gyorsítva az áramlást.

Az autonóm drónt egy zárt kültéri intralogisztikai rendszerbe integrálnánk be, ezzel a már meglévő kézbesítési menetet gyorsítanánk és pontosabbá tennénk. Úgy gondolom, hogy a kezdő mérnökökre motiváló hatással lenne és láthatóvá válna számukra, hogy a modern technológia igenis beépíthető a mindennapi életbe.

A dolgozat ezt a témát a ragadja meg, hogy próbáljuk meg drónok bevonásával gyorsítani és átláthatóbbá tenni a folyamatot. A célunk, hogy a jövőben egy pilot rendszert dolgozzunk ki a dokumentumáramlás támogatására. A dolgozatban szerepel még a drónos rendszert megalapozó kézbesítői mérés és főbb eredményei, valamint a leendő rendszer működéséhez szükséges peremfeltételek. Illetve az ezek alapján kifejleszthető koncepciók és kísérletet teszünk ezek validálására.

szerző

 • Párizs Cintia
  Logisztikai mérnöki
  alapképzés (BA/BSc)

konzulensek

 • Dr. Kovács Gábor
  egyetemi adjunktus, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék
 • Dr. Bóna Krisztián
  egyetemi docens, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék

helyezés

I. helyezett