Regisztráció és bejelentkezés

Zöldüljünk együtt!

Összefoglaló

Kutatásunk középpontjában két vezető technológiai vállalat áll, amelyek kiváló teljesítményt nyújtanak a fenntartható energiafelhasználás területén. Mindkét cég erősen elkötelezett a technológiai fejlődés, üzleti innováció és fenntarthatóság iránt, és kiemelkedik az iparági versenyben. Bár eltérő iparágakban működnek, azonos alapelveken alapulnak, különös figyelmet szentelve ügyfeleik igényeinek és iparági kihívásoknak. Stratégiai szerepet játszanak a globális technológiai versenyben, együttműködve a fenntartható energiamenedzsment előmozdítása érdekében.

Mindkét vállalatnak kiemelt szerepe van a fenntarthatósági kezdeményezésekben és zöld üzleti gyakorlatokban, támogatva a fenntartható energiaforrásokat. Technológiai megoldásaik segítik az ügyfeleket az optimális energiafelhasználás elérésében, és a vállalatok az iparági innováció élenjárói. Továbbá, társadalmi felelősségvállalásuk kiterjed a fenntarthatósági kezdeményezésekre és környezettudatos projektek támogatására.

A kutatás közben kiderült, hogy az egyik vállalat az 2023-ban az első helyet érte el a beszállítói láncok értékelésében. Ezért döntöttünk úgy, hogy személyes interjúkat készítünk mindkét vállalattal. Tudományos munkánk célja bemutatni, hogyan lehet sikeresen megvalósítani a környezettudatos működést piaci alapokon és példát mutatni más vállalatoknak a jövőbeni működésükre.

Tudományos munkánkat azzal zárjuk, hogy naprakész információk alapján bemutatjuk a jelenleg érvényes új EPR jogszabályi kötelezettségeket. Ezek a változások a közeljövőben alapjaiban fogják átalakítani a kisebb cégek és egyéni vállalkozók adminisztratív teendőit, valamint érintik a termékdíjakat és a fizetési kötelezettségeket.

szerzők

 • Kuczik Rita
  Vezetés és szervezés MSc
  mesterképzés (MA/MSc), nappali
 • Zsikla Eszter
  Vezetés és szervezés MSc
  mesterképzés (MA/MSc), nappali
 • Bata Zolna
  Vezetés és szervezés MSc
  mesterképzés (MA/MSc), nappali

konzulensek

 • Dr. Vígh László
  egyetemi docens, Közgazdaságtan Tanszék
 • Dr. Zilahy Gyula
  egyetemi tanár, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Jutalom