Regisztráció és bejelentkezés

A sporttevékenység minősége és a tanulmányi eredmény összefüggése

Az ember tanulmányait, életét és eredményeit számos tényező befolyásolja. A szélsőséges helyzetektől eltekintve fontos tényező az aktív sporttevékenység. Ez a kutatás diákok tanulmányi eredményeit vizsgálja a sporttevékenységeinek függvényében.

Leginkább a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak szánt kérdőívvel internetes fórumokon gyűjtöttünk adatokat. Tanulmányaikat szakaszokra bontva (általános iskola, középiskola és egyetem) vizsgáltuk a kitöltők sportolási szokásait. Az egyes szakaszokban külön rákérdeztünk a konkrét sportágakra, a heti gyakoriságra és az intenzitásra is(verseny, hobbi). Ezzel párhuzamosan a tanulmányi eredményekről is kértünk adatokat (egyetemi tanulmányok esetén pontos átlag, általános iskola és középiskola esetén fokozat). Kizárólag a több mint 300 kitöltő adatszolgáltatására hagyatkoztunk a statisztikák és diagramok elkészítése során.

Ezen adatok összevetésével megmutatható az összefüggés a sport mennyisége és minősége, illetve a tanulmányi munka eredményessége között.

szerző

  • Pető Levente
    mechatronikai mérnöki
    nappali alapszak

konzulens

  • Molnár István
    Testnevelő tanár, Testnevelési Központ

helyezés

III. helyezett