Regisztráció és bejelentkezés

A Groupama aréna megépítésének hatásai Ferencvárosi Torna Club népszerűségére és a szurkolók általi megítélésére

TDK dolgozatunk témájául a Ferencvárosi Torna Club, valamint a futballszurkolók között kialakult konfliktus lehetséges megoldásainak elemzését választottuk. A témát gazdasági, társadalmi, politikai, valamint pszichológiai szempontból is vizsgáljuk.

Annak érdekében, hogy teljes értékű dolgozatot készíthessünk, először a témánk elméleti hátteréről írunk, vagyis szót ejtünk a magyar futball jelenlegi helyzetéről és általánosságban a stadionépítésekről Magyarországon. Részletezzük a Ferencvárosi Torna Clubbal kapcsolatos történéseket 2013-tól, az Albert Stadion lebontásának évétől egészen napjainkig, különös tekintettel arra, milyen döntések vezettek a mostani állapothoz. Ilyen volt például az új stadion nevének kiválasztása vagy a beléptetési kritériumok megváltoztatása olyan módon, melyre eddig nem volt példa Magyarországon.

Tanulmányunkban meg kívánjuk vizsgálni objektíven, a lehető legtöbb érintett szemszögét figyelembe véve magát a kialakult helyzetet, megkíséreljük feltárni a problémákat, megmagyarázni azokat, majd mindezek alapján azt fejtjük ki, milyen lehetséges módok létezhetnek egy ilyen szituáció kezelésére.

Dolgozatunk alapvető célkitűzése megtalálni a lehetséges megoldások közül azt, amely a legideálisabb lenne a szurkolók és a klub vezetősége közötti ellentétek rendezésére. Annak érdekében, hogy valóban működő megoldást tudjunk találni, mely - amennyiben ez lehetséges - a szurkolók és a klub vezetősége számára is optimális, vagy legalábbis minimális számú és súlyú kompromisszummal jár, primer és szekunder kutatást is végeztünk.

szerzők

 • Lógó Péter László
  Műszaki menedzser alapszak BSc
  alapképzés (BA/BSc)
 • Nagy-Czirok László
  Nemzetközi gazdálkodás alapszak BA
  alapképzés (BA/BSc)
 • Zinaeddin Nóra
  Egyéb hazai egyetem

konzulens

 • Dr. Lógó Emma
  docens, Ergonómia és Pszichológia Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést