Regisztráció és bejelentkezés

A belső HR innovációs lehetőségei

A mai HR világa nagyon sok kihívással áll szemben, állandóan változó igényeknek és piacnak kell megfelelnie. A magas fluktuáció, a digitális világba való áttérés és a munkavállalók személyre szabott igénye új perspektívát igényel a HR szakemberek részéről.

Az elmúlt évek trendjei alapján a vállalatok fókusza egyre inkább a munkavállalói potenciál kiaknázására és a fejlődésalapú tudásmenedzsmentre irányul, mivel a sikeres vállalati működéshez nagyban hozzájárul az emberi erőforrás eredményes menedzselése.

Az új szakmák folyamatos megjelenésével a már megszerzett tudás helyett várhatóan az alkalmazkodó- és tanulási készség kerül előtérbe.

Egy átfogó piaci elemzéssel és személyes interjúkkal felmérhetőek a HR területén dolgozók mindennapos szakmabeli kihívásai, valamint, hogy milyen külső igényeknek kell megfelelniük. Az eredmények alapján fejlesztési javaslatok fogalmazhatók meg. A célkitűzés az, hogy a vállalatok egy innovatív lehetőséghez jussanak, és ezáltal a vállalati teljesítményt és sikerességet növeljék. Ennek kulcsfontosságú eleme, hogy a HR osztályok transzparensen működjenek, és a fókuszt a munkavállalóik fejlesztésére és potenciáljának applikálására fordítsák. A vállalati és a HR oldal mellett a munkavállalók lehetőséget kapnának az egyéni fejlődésre, mely motiválóan hathat rájuk magánéletükben és a karrierjük során.

szerzők

 • Nyitrai Rita
  Gazdálkodási és menedzsment alapszak BA
  alapképzés (BA/BSc)
 • Szerdahelyi Blanka
  Gazdálkodási és menedzsment alapszak BA
  alapképzés (BA/BSc)

konzulens

 • Dr. Csordás Hédi Virág
  egyetemi adjunktus, Filozófia és Tudománytörténet Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést