Regisztráció és bejelentkezés

Három kiskereskedelmi vállalkozás komplex gazdasági elemzése és összehasonlításuk

Dolgozatunk témája három kiskereskedelmi vállalkozás pénzügyi, számviteli elemzésének bemutatása, és azok egymással való összehasonlítása.

A dolgozatot három különálló egységre bontottuk, így először a vagyoni helyzetet, azután a jövedelmi helyzetet majd végül a pénzügyi helyzetet vizsgáljuk. A dolgozatban egy negyedik, de kisebb részt képvisel a kiskereskedelmi vállalkozások és annak számviteli politikájának bemutatása.

Az elemzés alapja egy Holding pesti áruházának, önálló Kft-jének összehasonlítása egy az iparágon belül működő online kiskereskedelmi vállalkozás adataival. Ezt az összehasonlítást alapul véve, kiemelve a legfontosabb részeket vetjük össze a Holding egy másik, Győrben található Kft-jével. Ezzel első sorban az offline és online kiskereskedelem számviteli sajátosságait szeretnénk kiemelni, majd egy vidéki, szerényebb forgalmú áruházzal összevetni.

Az összehasonlításokkal választ szeretnék kapni arra a kérdésre, hogy miben és mennyivel jobb vagy rosszabb az online kereskedés az offline, hagyományos bolti eladásnál.

szerzők

 • Mikes Petra
  alkalmazott közgazdaságtan
  alapszak
 • Tóth Róbert
  alkalmazott közgazdaságtan
  alapszak

konzulens

 • Dr. Karai Éva
  egyetemi docens, Pénzügyek Tanszék

helyezés

I. helyezett