Regisztráció és bejelentkezés

Hatékony vállalati projektportfólió-menedzsment rendszer kialakítása és alkalmazása

A projektportfólió-menedzsment napjainkban már elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy egy vállalat hosszú távon sikeresen működhessen. Ennek egyik fő oka, hogy segítségével alaposan meg tudjuk vizsgálni a vállalat lehetősségeit és korlátait.

Dolgozatomban projektportfólió-menedzsment technikákat vizsgálok meg és mutatok be, majd ezek alapján javaslatot teszek vállalatok számára. Először egy rövid elméleti áttekintést nyújtok a projektportfólió-menedzsmentről, fogalmakról, majd az általam megvizsgált vállalatot ismertetem (például főbb stratégiai célok, felépítés, döntéshozó folyamatok). Ezt követően felvázolok néhány projektportfólió-menedzsment rendszert szakirodalom kutatás alapján, melyek az általam megalkotott technika alapját képezik. Mindezek után illusztrálom a kutatásaim eredményeit, egy saját átfogó projektportfólió-menedzsment technikát. Részletesen bemutatom ennek lépéseit: a projektek kiválasztását és rangsorolását, a portfólió megalkotását, végül pedig az utókövetését. Ezt követően egy vállalati minta portfólión keresztül mutatom be kutatásaim eredményét.

Célom, hogy egy hatékony, egyszerűen alkalmazható, innovatív módszert hozzak létre. Terveim szerint, a technika alkalmazásával sikeresen csökkenthetők a kockázatok, valamint a hatékonyság- és erőforrás veszteségek.

szerző

  • Faller Nóra
    Műszaki menedzser alapszak BSc
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Dr. Sebestyén Zoltán
    egyetemi docens, Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék

helyezés

I. helyezett