Regisztráció és bejelentkezés

Tehetség exportált pénzügyi termék

Azt mindnyájan tudjuk, hogy a világon nagyon sok olyan ember él, akinek nem adattak meg ugyanazok a lehetőségek, mint mondjuk egy átlagos európainak. Ezzel, hogy nincsenek meg azok a körülmények, amelyek teret adhatnának ezeknek az embereknek kibontakozásukhoz azt érik el, hogy számtalan briliáns elme és nagy tehetség veszik el.

Ezt a tanulmányt ki lehet terjeszteni, de most alapvetően fiatalokra fogom vonatkoztatni.

Tehát a fő problémát én két dologban látom. Első az anyagiak, második pedig a környezet. Ezekkel kell valamit kezdeni. Ezért arra jutottam, hogy egy jó megoldás lehetne, ha felméréseket végeznénk olyan területeken, ahol a fentebb említett példához hasonló vagy megegyezésű helyzetben lévő emberek vannak. Több fajta felmérést végeznénk, mint például IQ teszt, sport, pszichológiai, stb.. Amikor ezekkel végeztünk, akkor a meghatározott számú jelentkezőből (kapacitástól függően) kiválasztjuk a legjobbakat, akik kiemelkednek mind a közösségük tagjai közül, mind pl.: átlag európaiak közül. Ekkor felajánlunk nekik egy lehetőséget, hogy az adott személyt vagy akár családjával együtt (bizonyos számú korlátokon belül) áttelepítenénk egy másik országba, ahol fejlődni tudna és meglennének a szükséges körülményei, hogy kiteljesedjen(Maradhat ugyanabban az országban is csak mondjuk fővárosba áttelepülnének. Ez a procedúra egy szerződés aláírásával indul. Ebben a szerződésben értékpapírosítjuk a személyt*, akinek a jövőbeni keresetének egy P százalékát X éves kora után továbbítja a befektetők felé lejárat nélkül. Amennyiben minden megfelel neki (ezentúl egy emberről fogok továbbá beszélni), akkor elindítjuk az áttelepítési folyamatot, ahol első körben a letelepedését, elhelyezkedését, beilleszkedését segítjük elő. Ezután havonta egy Z összeget szánunk rá, amely tartalmazza pl.: étkezést, lakhatást, ruházkodást, fociedzést, busz bérletet, stb.. Ezek után, ha eléri az X éves kort és már focizik egy csapatban fizetésért (ha nem keres még pénzt, akkor addig nem indul el a következő rész), akkor itt lezárul a folyamat ezen része és kezdetét veszi a P százalék továbbítása a befektetők felé lejárat nélkül. Természetesen utókövetés és Alumni rész továbbá is él.

*Ez a folyamat azt jelenti, hogy eladjuk egy részét a jövőbeni bevételeinek és így képzünk tőkét, amelyből majd fedezzük a jövőbeni kiadásait és a mi munkánkat. Az eladott rész után a befektetők fogják megkapni a jövedelem egy részét. Ezek részvények, tehát maguk a diákok is visszavásárolhatják a részvényeiket egy idő után, ha kedvük tartja.

szerző

  • Gockler Dániel
    Gazdálkodási és menedzsment alapszak BA
    alapképzés (BA/BSc)

konzulens

  • Timotity Dusán
    PhD, Pénzügyek Tanszék

helyezés

Nem ért el helyezést