Regisztráció és bejelentkezés

Energiamenedzsment-rendszer a fenntarthatóság szolgálatában

Energiamenedzsment-rendszer a fenntarthatóság szolgálatában

A fenntarthatóság megjelenésének, fontosságának ismertetése. Fenntarthatóság jelentősége a gazdálkodó szervezetek működésében, ennek bemutatása nagyvállalat példáján, valamint a rendszerszemlélet alkalmazásának előnyei. A működtetett integrált rendszerek felépülése, fontossága és hatásai a vállalat életében.

Az energiamenedzsment (energiairányítási) rendszer bevezetése, működtetése általánosa és a választott vállalat példáján. A rendszerműködés üzleti és környezeti előnyei, a bevezetés és működés feladatai, folyamatai. A szervezet részletes bemutatása, a választott telephely ismertetése és az eddig elvégzett átalakítások és megtett lépések a „zöld vállalattá” válás megteremtése érdekében. A rendszerműködtetés eddigi és várható eredményei: költségek alakulásának elemzése, a környezeti kibocsátások (környezeti hatások) változásának értékelése.

A vállalati energiahatékonyság időbeni változásának vizsgálata, a teljesítményjavítást célzó célok megvalósításának értékelése, becslése. A szervezet környezeti helyzetének, valamint a környezetvédelem helyének és szerepének meghatározása, eredményesség vizsgálata egy választott elemzési módszer segítségével.

szerző

  • Hoffmann Hajnalka
    Környezetmérnöki mesterképzési szak, nappali MSc
    mesterképzés (MA/MSc)

konzulens

  • Dr. Kósi Kálmán
    c. egyetemi tanár, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Jutalom