Regisztráció és bejelentkezés

Vállalati szintű környezeti elemzés, az üzemi környezetvédelem stratégiai céljai

Témaválasztásomat a fenntarthatóság követelményeinek figyelembe vételével egy olyan mezőgazdasági nagyvállalat tevékenysége inspirálta, ahol helyismerettel és személyes kapcsolatokkal is rendelkezem.

Ezért választottam dolgozatom központi témájául a vállalat tevékenységének környezeti szempontú elemzését. Ahhoz ugyanis, hogy fejlesztési javaslatokat tudjak megfogalmazni első lépésben meg kellett ismernem a szervezet működését. Ezért tűztem magam elé célként, hogy helyszíni vizsgálatok, vállalati dokumentumok és interjúk alapján végzett részletes adatgyűjtés eredményeként értékelem a tevékenységek környezeti hatásait.

Munkám során megvizsgálom a működtetett technológiákat, azok környezeti hatásait. A tevékenység jellege alapján kiemelt témaként kezelem a hulladékgazdálkodást (hígtrágya kezelése, veszélyes hulladék kezelése, műtrágya használatának minimalizálása stb.).

Végül részletes technológiai elemzést végzek egy kiválasztott üzem működéséből fakadó környezeti hatások azonosítása, értékelése érdekében.

Az elvégzett vizsgálat alapján javaslatokat fogalmazok meg a környezeti helyzet javítására.

szerző

  • Esses Diána
    környezetmérnöki
    nappali

konzulens

  • Dr. Kósi Kálmán
    c. egyetemi tanár, Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék

helyezés

Jutalom